A kategorija

Suzuki SV650ABS

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Tip motora 4-taktni, 2-cilindrični, vodom hlađen, DOHC
Radni obujam 645 cm3
Mjenjač 6-stupanjski mehanički
Snaga motora 56 kW (75 KS) / 8500 o/min
Okretni moment motora 64 Nm / 8100 o/min
Ukupna duljina / širina / visina 2130 mm / 760 mm / 1100 mm
Ukupna masa 182 kg

Yamaha MT-07 (2017)

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Tip motora 4-takta, zračno hlađenje, DOHC, 2 ventila
Radni obujam 689 cm3
Mjenjač Stalan otvor, 6-brzinski
Snaga motora 55 kW (74,8 KS) / 9.000 o/min
Verzija sa smanjenom snagom 35 kW
Okretni moment motora 68 Nm / 6.500 o/min
Ukupna duljina / širina / visina 2085 mm / 745 mm / 1090 mm
Ukupna masa 182 kg

U osposobljavanje kandidata za vozače A kategorije vozila možete se uključiti ako:

  • pribavite uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilom A kategorije od nadležne zdravstvene ustanove
  • niste mlađi od 23 godine i 6 mjeseci ili ako imate A2 kategoriju najmanje dvije godine i niste mlađi od 19 godina i 6 mjeseci
  • možete samostalno rješavati ispitne testove

Osposobljavanje

Predviđen fond sati koje kandidat za vozača A kategorije vozila treba realizirati je 30 nastavnih sati iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila, 9 nastavnih sati iz Pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći i 25 nastavnih sati iz nastavnog predmeta Upravljanja vozilom (motociklom).

Ako kandidat za vozača ima položen vozački ispit za AM, A1, A2 kategoriju vozila, tada je predviđeni fond osposobljavanja iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom, 10 nastavnih sati.

Po položenom teorijskom ispitu autoškola kandidatu određuje instruktora vožnje za nastavu iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom.

Nastava iz navedenog nastavnog predmeta u fondu od 35 sati je obvezna. Prvih 5 sati praktične nastave izvodi se individualno u trajanju od 45 minuta, najviše 2 sata dnevno, osim provedbe nastave na autocesti ili na cesti izvan naselja, koja može trajati prema programu osposobljavanja kandidata za vozače. Za vrijeme nastave u vozilu osim kandidata koji se osposobljava i instruktora vožnje mogu biti do najviše tri kandidata.

Nastava u pravilu traje 35 nastavnih sati, ali može trajati i duže, sve dok instruktor vožnje ne ocjeni da ste svladali nastavni program tog nastavnog predmeta.

Kandidat za vozača A kategorije vozila dužan je nakon završenog osposobljavanja polagati vozački ispit iz nastavnog predmeta Prometnih propisa i sigurnosnih pravila, Pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći i Upravljanja vozilom (motociklom).

Međutim, kandidat za vozača koji posjeduje vozačku dozvolu B, BE, C1, C, C1E, CE, D1, D1E, D, DE ili H nije dužan polagati ispit iz nastavnog predmeta Prometnih propisa i sigurnosnih pravila.


Online upis - A kategorija